Groep Noord

Hier is weer eens een berichtje uit groep Noord.

Allereerst een warm welkom voor onze nieuwe leerling Kenzo. Hij komt van de Lubertischool en is bovendien net naar Den Burg verhuist. Echt een hele nieuwe start voor hem. Kenzo kan heel veel en ik verwacht dat hij al deze veranderingen glansrijk zal doorstaan.

De halve groep heeft net de laatste theaterles van Artex gehad. De komende weken gaat het tweede deel van groep Zuid en vanaf donderdag 13 april de tweede helft van groep Noord.  Joey, Beau, Sterre, Manon en Kenzo moeten nog even geduld hebben. Ze hebben de verhalen van de anderen gehoord en willen er ook aan de slag.  Onze stagiaire Joyce vindt het ook heel leuk en doet steeds met de leerlingen mee. Ze vindt het zo boeiend dat ze er meer van wil weten. Ze heeft de koe bij de horens gevat en gaat nu haar eindscriptie schrijven over deze problematiek. Aan Bert Schuiling heeft ze iemand waar ze met veel van haar vragen terecht kan.

De geplande halfjaarlijkse toetsbatterij is bijna klaar. Ook nu loopt het weer wat uit. Er zijn altijd wel wat leerlingen die om de een of andere reden een paar onderdelen heeft gemist. En die onderdelen moeten dan nog eens worden ingeroosterd. Deze periode geeft altijd wel wat spanning. Het is elke keer weer mooi om te zien hoe ze rekening met elkaar proberen te houden. Ze lopen echt op hun tenen om de klasgenootjes die druk bezig zijn maar niet te storen. Ze kunnen in deze periode heel erg goed fluisteren, iets wat in de rest van het jaar wel eens problemen geeft. Ze proberen op hun manier de anderen een zo goed mogelijke score te laten behalen. Als afsluiting van deze toetsperiode gaan we weer met z’n allen zwemmen in Calluna. Ons Sinterklaascadeau kan volgens mij niet op een beter tijdstip komen. 

Wanneer alle gegevens verwerkt zijn worden alle leerlingen in teamverband besproken, komen vervolgens de voortgangsgespreken, is er weer de inloopmiddag en krijgen de leerlingen hun rapport mee naar huis. En gaan we met z’n allen op voor het tweede deel van dit schooljaar. 

Groet van Hans
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl